;

Yüzme havuzları için Covid-19 önlemleri

images

Yüzme havuzları için Covid-19 önlemleri

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde "site havuzlarında alınması gereken önlemler" kapsamında havuzlarda, çalışanlar dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde kapasite belirlenecek, havuz içinde 8 metrekareye 1 kişi olacak şekilde kapasite ayarlanacak. Dinlenme koltukları ve şezlonglar arası mesafe en az 1,5 metre olacak, şezlongların üzerinde kumaş minder kullanılmayacak. Kişilerin kendilerine ait havlu, bornoz ve havuz oyuncakları getirmesi ve kullanması teşvik edilecek, deniz gözlüğü, şnorkel, palet gibi malzemeler paylaşılmayacak, havuzlarda uzun süre kalınmayacak. Kovid-19, ishal belirtileriyle de seyredebileceğinden özellikle tuvalet eğitimini tamamlamamış, bez kullanan veya ishal belirtileri olan bebek/çocuklar bu alanlara alınmayacak. Çocukların sosyal mesafeyi korumaları zor olacağından, bu alanlar, ebeveyn gözetiminde kullanılacak - Cankurtaranlar, canlandırma ve ilk yardım işlemleri sırasında mutlaka FFP2/N95 maske, eldiven ve yüz koruyucu kullanacak, canlandırma işlemi sırasında ağızdan ağıza solunum tercih edilmeyecek.
 

‘Çalışan personel hizmet verirken en az 1 metre olan sosyal mesafeye uymalı’

Çalışan personele yönelik önlemler kapsamında, site havuzlarında, havuz ve çevresindeki alanda Covid-19 ile ilgili en az bir sorumlu personel olması gerektiği ifade edilen rehberde, diğer tedbirlerden bazıları şöyle sıralandı:

  •  Site yönetimince görevli personelin, Kovid-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri konusunda bilgilenmesi sağlanmalı.
  •  Ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtileri olan, tanı alan veya temaslısı olan personel çalıştırılmamalı. Personele günlük ateş ölçümü yapılmalı.
  • Çalışan personel, kuralına uygun maske takmalı.
  • Çalışan personel, hizmet verirken en az 1 metre olan sosyal mesafeye uymalı.
  • Eldivenin doğru kullanılmaması, Kovid-19 bulaşma riskini artırabileceğinden çalışanlar kart, para veya fiş alırken teması önlemek için eldiven kullanmamalı. Personelin el hijyenine dikkat etmesi sağlanmalı.
  • Çalışan personel, dinlenme alanlarında da en az 1 metrelik sosyal mesafeyi korumalı ve maske takmayı sürdürmeli."